Leren

Gepubliceerd op 22 mei 2023 om 18:18

Bij hypnotherapie maken we gebruik van het lerend vermogen van de hersenen. Wanneer iemand van een negatieve emotie af wil, kunnen we verschillende technieken toepassen. De feiten van de gebeurtenis blijven in de herinnering, maar de lading van de emotie is weg of wordt als minder heftig ervaren.

Maar hoe werkt dat dan?

Als je aan je oma denkt, neemt het netwerk van je zenuwcellen een specifieke stand in. Je kunt het vergelijken met een orkest. De muziek ontstaat pas wanneer de muzikanten met elkaar spelen en de instrumenten op elkaar afgestemd zijn. Een orkest levert muziek, de hersenen een gedachte. De informatie van een gedachte ontstaat door de onderlinge synchronisatie van zenuwcellen. Er zijn duizenden van deze zenuwcellen en zij kunnen veel complexere activiteiten ontplooien dan een orkest. Het aantal mogelijke combinaties is namelijk oneindig groot.

Het netwerk van zenuwcellen verandert als we leren. Van alle wezens op aarde kunnen mensen het beste leren. Wij leren namelijk zelfs de wereld te begrijpen. Hersenen slaan de informatie niet klakkeloos op, maar organiseren kennis. Bij hypnotherapie kunnen we ons vermogen om dingen te begrijpen vergroten. Het gaat daarbij niet om de hoeveelheid informatie, maar wat je ermee doet. Contactpunten die we vaak gebruiken, worden versterkt. Contacten die weinig worden gebruikt doven uit. 

 

Uit: 'Fouten maken is slecht/goed voor je brein' van Henning Beck


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.