Vliegangst

Gepubliceerd op 13 september 2023 om 14:11

Vrijdag gaan we naar La Palma! Hopelijk maken we deze keer geen natuurrampen mee. Ik herinner me plotseling Hester, een lieve vrouw met vliegangst. Vorig jaar kwam ze voor een hypnosesessie naar mijn praktijk.
Ik kende haar van de musicalvereniging in Hoorn, waar ik kort lid van geweest ben. Ze is knap, kan prachtig zingen en acteren en kreeg daardoor vaak de hoofdrol. Ze had last van een verlammende angst voor vliegen, maar was het nu zat om 1.600 kilometer in de auto te moeten zitten om in Spanje te komen. Bij de gedachte aan een vliegtuig voelde ze zich nerveus en stelde ze zichzelf een angstaanjagend beeld voor van een crash. Zelfs een bezoek aan Schiphol om iemand op te halen, deed haar hartslag toenemen.
Tijdens ons gesprek vertelde ze dat haar angst begonnen was toen er een klein brandje ontstond in de magnetron in het vliegtuig. Heel begrijpelijk! Ik legde haar uit dat haar angst bedoeld was om haar veilig te houden. Het onbewuste wil namelijk maar een ding: overleven. Met haar bewuste mind wist ze wel dat het cabinepersoneel goed getraind is om met keukenbrandjes en zo om te gaan. En dat ze geen moment in gevaar was geweest. Maar haar onbewuste dacht daar dus anders over.
Ik bracht haar in hypnose en vroeg haar om zich voor te stellen dat ze een rol aannam, net als in een musical. Het personage was een zelfverzekerde vrouw die zonder angst in het vliegtuig stapte en volop genoot van de vlucht. Ze zag zichzelf ontspannen in haar stoel zitten, praten met medepassagiers, genieten van maaltijden en films, en vriendelijke stewardessen begroeten. Ze voelde een rust en zelfverzekerdheid, die ze projecteerde op haar oude angst om te vliegen. En het resultaat? Ze vloog zonder angst naar bestemmingen zoals Barcelona, Parijs en Londen. En eerlijk gezegd was ze haar oude gedrag een beetje vergeten! 
Dit verhaal laat zien dat je met hypnose en de wil om je angsten aan te pakken, je leven kunt veranderen!

Let op: er zijn verschillende technieken om met angsten om te gaan en dit was er een van. Tijdens het voorgesprek bepaal ik welke techniek het beste past bij jou. Vaak ben je met 1 sessie al van je klachten af, soms heb je er 2 of 3 nodig.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.