Hypnose werkt door op meerdere niveaus!

Gepubliceerd op 27 mei 2022 om 18:40

Vorige week kwam een cliënte bij Floria Hypnose die zich opgebrand voelde. Dat had zijn weerslag op haar humeur en ook op het gezin. Wat was het geval: haar moeder was meerdere keren van de trap gevallen en had veel zorg nodig gehad. Toch wilde moeder niet verhuizen naar een gelijkvloerse woning. Mijn cliënte vond haar moeder erg eigenwijs en bleef aandringen, wat de sfeer niet bevorderde.

Na één sessie voelde mijn cliënte zich een stuk beter. Ze zag in dat ze haar moeder, die al ruim 40 jaar in hetzelfde huis woonde, niet kon veranderen. Haar verwachtingen van hoe het zou moeten zijn, botsten met hoe het in de praktijk was. En door die situatie te accepteren, ervaarde ze meer rust.  

De tweede sessie vroeg ik: 'Hoe gaat het met je moeder?' 'Goed!' antwoordde ze, 'ze gaat binnenkort verhuizen!' Ik was blij verrast. Het was net alsof haar moeder het ook had losgelaten. Alsof ze dacht: 'Als niemand zich meer druk om mij maakt, heeft het geen zin meer om me te verzetten.'

Toen ik vroeg waar mijn cliënte aan wilde werken, wist ze het eigenlijk niet precies. Haar man had voorgesteld om haar snoepgedrag aan te pakken, maar dat hebben we niet gedaan. Hypnose werkt alleen als de cliënt het zelf wil!

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.