GROEPSHYPNOSE IN DE SCHOOF

 

Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een unieke ervaring naar innerlijke rust, persoonlijke groei en zelfontdekking.

Waar en wanneer? 

Datum: maandagochtend 18 december, 8 januari 2024, 5 februari, 19 februari en 4 maart.

Tijd: 10:15 - 11:30 uur 

Locatie: De Schoof, Wervershoof 

Kosten: € 7,50 inclusief thee

Wat kun je verwachten?

  • Een intieme sessie met maximaal 10 deelnemers.
  • Een ontspannen inloop om 10:15 uur met een kopje thee.
  • Een fijne groepshypnose sessie die je helpt om je geest te ontspannen.
  • Je krijgt een hulpmiddel aangereikt dat je dagelijks kan ondersteunen, het zogenaamde 'anker'. 
  • Begeleid door Anneke Kruit, een ervaren en CAT-gecertificeerde hypnotherapie master practitioner.

Reserveer Nu! 

De ruimte is beperkt tot slechts 10 deelnemers, dus zorg ervoor dat je je plekje reserveert.   

 

Ook hier gelden de algemene voorwaarden van Floria Hypnose. Artikel 16 heeft specifiek betrekking op de groepshypnose.


Verslag 4 december 2023

Gisteren waren er zes deelnemers aan de groepshypnose sessie. Het thema was: 'lekker slapen'. 

Vlak voordat je in slaap valt, zijn je hersenen in een hypnotische staat (theta staat). In die staat sta je erg open voor positieve suggesties. Met een hypnose sessie wek je deze staat op en kun je jezelf ander gewenst gedrag aanleren. 

Omdat we bij hypnose gebruik maken van ons voorstellingsvermogen, vroeg ik de deelnemers om aan hun voordeur te denken. Dat was geen probleem. Het lukte ze ook om de voordeur paars te kleuren. En door te denken aan heel zoute drop, begonnen onze speekselklieren al te trekken. Tijdens de sessie hebben we dit voorstellingsvermogen geactiveerd. We hebben positieve gedachten en een gevoel van rust gekoppeld aan een fysieke beweging. Door na de sessie opnieuw zachtjes te knijpen in een 'rust-balletje'* en tegelijkertijd te denken aan een stressmoment, merkten de meeste deelnemers dat het gevoel veranderd was. Wanneer je jezelf traint om deze beweging te koppelen aan rust, kun je dit dus gebruiken om lekker in slaap te vallen. 

De volgende sessie staat gepland voor maandagochtend 18 december. Het thema is: 'Genieten van Kerst'. Reserveer je plekje hier.

 

Enkele reacties van de deelnemers:

'Ik heb de groepshypnose als zeer positief ervaren. Je brengt het rustig over, bedankt!'

'Ik vond het geweldig rustgevend en zou het zeker aanbevelen aan anderen.'

 

*Bij hypnose houden we van positieve benamingen. Een anti-stressballetje is gewoon: een rust-balletje!

 


Verslag 6 november 2023

Vanmorgen vond de eerste groepshypnose-sessie in De Schoof plaats! Vier dames hadden zich aangemeld, dus we hadden een mooi groepje van vijf. Onder het genot van een kopje thee deden we een gezellig kennismakingsrondje. Vervolgens vertelde ik over mijn praktijk en wat hypnose inhoudt.

Het thema van de sessie was 'zelfvertrouwen'. Ik legde uit dat elk gedrag, zoals bijvoorbeeld onzekerheid, voortkomt uit een positieve intentie. Stel je voor dat je onzeker bent bij het achteruit inparkeren van je auto, dan betekent dit dat je extra alert bent en de mogelijke risico's in de gaten houdt. In zo'n situatie beschermt onzekerheid je tegen mogelijke ongelukken.

Onzekerheid is universeel, iedereen heeft er in een bepaalde context last van. Zelfs Max Verstappen, die toch in zijn F1-wagen blaakt van zelfvertrouwen, zal zich enigszins onzeker hebben gevoeld bij het eerste bezoek aan zijn schoonfamilie! 

Tijdens de hypnose sessie hebben we een 'anker met zelfvertrouwen' in de rechtervuist geplaatst. Bij het nagesprek gaven de meeste deelnemers aan dat ze - met gebalde vuist -  een merkbaar verschil voelden als ze dachten aan situaties waarin ze voorheen onzeker zouden zijn geweest. Voor de komende dagen is het belangrijk dat ze deze vuist regelmatig blijven 'trainen', anders kan de kracht van het anker uitdoven.

De volgende groepshypnose sessie staat gepland voor 20 november, in De Schoof in Wervershoof. Er zijn al drie aanmeldingen binnen, dus reserveer op tijd!